ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътЖивотЗабавлениеЗдравеНовиниПУЛС

Пловдивски училища дариха близо 17 хил. лева за кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”

Дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, инициирана от УМБАЛ „Свети Георги”, получи от пловдивски училища дарение в размер на 16 872,33 лв. Средствата бяха събрани в първия учебен ден, 16 септември. Много училища от всички райони на Пловдив се включиха в инициативата да дарят парите за цветя в полза на кампанията, посветена на изграждането на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

С благодарствено писмо към ученици, учители, родители и представители на районните кметства в Пловдив се обърна проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ и председател на Организационния комитет на Дарителска кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ на УМБАЛ „Св. Георги“:

 „Скъпи ученици, родители, учители,

Сърдечно Ви благодаря от името на всички наши малки пациенти и целия медицински персонал на УМБАЛ „Св. Георги“ за вашето ентусиазирано участие в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“.

Вие показахте, че имате сърце и душа, които съчувстват, съпреживяват и обединяват добромислещите. Вие показахте, че можем да се обединим около обща кауза, че можем да действаме единно в името на важните житейски ценности.

Вашите общи усилия направиха пловдивските училища най-големия дарител в кампанията. Събраните средства по повод Първия учебен ден са 16872,33лв, най-голямото дарение, което е постъпвало до момента в дарителската сметка.

Разпространете идеята на тази кампания! Направете я Ваша цел и желание! Нека осъзнаем, че високите цели са достижими с упоритост и дръзновение! Хиляди детски очи са вперени във вас и очакват помощ, утеха, съчувствие, радост!

Благодаря още веднъж сърдечно! Бог да ви пази!

Скъпи районни кметове и служители в районни кметства на Пловдив,

 Благодаря и на вас, че приехте присърце нашата инициатива, че я разпространихте и горещо подкрепихте. Без вашата намеса нямаше да има такъв успех и единодействие. Чрез тази дарителска кампания вие правите крачки към реализацията на мечтите, на хилядите хора, които вярват във вас и разчитат на вас. Нека Господ ви закриля във вашите добри намерения!

Проф. Иван Иванов

26.09.2019 г.”

Информация за инициатава, нейния напредък и благодетели всеки може да открие на сайта и фейсбук страницата на кампанията: www.child.unihosp.com и

www.facebook.com/childunihosp

Пълен списък на даренията от училищата в Пловдив в периода 15 – 26 септември 2019 г. по данните от вносни бележки, получени от Организационния комитет до 26 септември 2019 г.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина